VLAARDINGEN GEEFT

ING NEDERLAND FONDS

Van 9 tot en met 30 januari kon heel Nederland stemmen op hun favoriete stichting. De stemming is nu gesloten. Op 18 februari werd de uitslag bekend gemaakt en kon de Stichting Vlaardingen Geeft een cheque in ontvangst nemen ter hoogte van € 3.000. Onze dank gaat uit naar ING en aan een ieder die zijn stem op ons heeft uitgebracht.

FEEST VAN HET JAAR – PERSBERICHT

Stichting Vlaardingen Geeft heeft ruim € 16.000 bijeengebracht met het organiseren van het Feest van het Jaar op zaterdagavond 5 november in de Stadsgehoorzaal. Het bedrag is de som van de opbrengst van de kaartverkoop, sponsoring van verschillende onderdelen van het feest, donaties en de verkoop van drankjes op de feestavond.

Het Feest van het Jaar werd dit jaar voor het eerst georganiseerd om geld op te halen voor de realisatie van een Vlaardings inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten. “Het is geweldig, de opbrengst van de avond is boven verwachting”, zegt Ilco van de Bie, voorzitter van de Stichting. De organisatie had vooraf gerekend op €15.000 maar door verschillende donaties en de drankverkoop is het bedrag €1.000 hoger uitgevallen. Het Feest van het Jaar was volledig uitverkocht en een razend succes, volgens Van der Bie: “Alle reacties die we hebben gehad van bezoekers en artiesten zowel op de avond zelf als achteraf waren onverdeeld enthousiast.”

De datum van het Feest van het Jaar voor komend jaar is alweer vastgelegd: op zaterdagavond 11 november gaat het dak er weer af in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen.

FEEST VAN HET JAAR DOORSLAAND SUCCES!

Zaterdag 5 november was daar eindelijk het Feest van het Jaar. Een feest van ervaringen en ontmoetingen. En dat was het!!!!

Vanaf 17.00 uur bruiste de stad al van de Wine&Dine-ers die de samenwerkende restaurants bevolkten. De bijna 600 betalende bezoekers van het Feest hebben genoten van de spetterende live optredens en de bandleden van CC Grand, The Red en De Vaart genoten zo mogelijk nog meer!

Wij bedanken graag alle sponsors, restaurants, acts, side-events, artiesten, vrijwilligers en bezoekers voor hun bijdrage en inzet.

Voorzitter Ilco van der Bie benadrukte bij de opening van het programma het belang van Vlaardingen Geeft!

“Vlaardingen Geeft is wat het is: Wij als Vlaardingers geven geld, onze creativiteit, passie en energie. Zodra De Vlaardingse Boei zeker is van een mooie toekomst, zullen er weer zoveel andere doelen zijn waar wij als Vlaardingers van vinden “ dat moet er komen”. Dan zullen wij als Vlaardingen Geeft het initiatief nemen om de krachten te bundelen en dat mogelijk te maken. Al onze energie zal daar de komende tijd op gericht zijn, want één feestje is niet genoeg. Samen zijn we Vlaardingen Geeft”.

Houd onze Facebook-pagina en deze website in de gaten voor nieuwe fun- en sport evenementen, het uiteindelijke bedrag dat met het Feest is bijeengebracht en om op de hoogte te blijven van de vorderingen van “De Vlaardingse Boei”.

FEEST VAN HET JAAR

Op 5 november gaat het gebeuren; HET FEEST VAN HET JAAR in de Stadsgehoorzaal. Het zonnigste feest van de winter kan beschouwd worden als het eerste indoor festival van Vlaardingen. Alle zintuigen worden geprikkeld met muziek, ontmoetingen, cocktails, heerlijk eten en verrassende ontmoetingen.

vulcaan_live

De line up liegt er niet om! Er zijn maar liefst 3 live bands vastgelegd. U kunt die avond optredens verwachten van De Vaart,  The Red en CC Grand . DJ Raimond komt met zijn draaitafels het feest opluisteren. De Nachtburgemeester, Leo IJdo, komt met zijn koffertje met vinyl. Er kan een gokje worden gewaagd in het casino, een “tattoo” worden gezet in de foyer, u kunt genieten van de heerlijke cocktails van BRLN, en u kunt komen proeven van de lekkernijen die Be Cooking tevoorschijn tovert.

Dat en nog veel meer staat garant voor een onvergetelijke avond uit!


ACHTERGROND INFORMATIE

Twee Vlaardingse groepen bundelen de krachten. geDreven4SUC6 richt zich al jaren op het inzamelen van geld voor de strijd tegen kanker. De Sjaakfoundation zet zich sinds 2005 in voor Vlaardingse maatschappelijke doelen.

Gezamenlijk hebben zij Vlaardingen Geeft in het leven geroepen met als doel een permanente plek in Vlaardingen te realiseren, waar kankerpatiënten en lotgenoten samen kunnen komen. In Rotterdam en omstreken zijn al enkele vergelijkbare inloophuizen genaamd “De Boei”


Bij Inloophuis ‘de Boei’ ontmoeten lotgenoten elkaar in huiselijke sfeer. Door ervaringen te delen wordt de last lichter om te dragen en geeft het een gevoel van (h)erkenning. Even weg uit de witte ziekenhuiswereld waar al zoveel tijd doorgebracht wordt. Bij ‘De Boei’ kunnen lotgenoten ook hun zinnen verzetten door deel te nemen aan activiteiten die zijn afgestemd op de behoefte van gasten.

De Boei Inloophuizen worden volledig gefaciliteerd door vrijwilligers.