ACHTERGROND INFORMATIE

Twee Vlaardingse groepen bundelen de krachten. geDreven4SUC6 richt zich al jaren op het inzamelen van geld voor de strijd tegen kanker. De Sjaakfoundation zet zich sinds 2005 in voor Vlaardingse maatschappelijke doelen.

Gezamenlijk hebben zij Vlaardingen Geeft in het leven geroepen met als doel een permanente plek in Vlaardingen te realiseren, waar kankerpatiënten en lotgenoten samen kunnen komen. In Rotterdam en omstreken zijn al enkele vergelijkbare inloophuizen genaamd “De Boei”
Bij Inloophuis ‘de Boei’ ontmoeten lotgenoten elkaar in huiselijke sfeer. Door ervaringen te delen wordt de last lichter om te dragen en geeft het een gevoel van (h)erkenning. Even weg uit de witte ziekenhuiswereld waar al zoveel tijd doorgebracht wordt. Bij ‘De Boei’ kunnen lotgenoten ook hun zinnen verzetten door deel te nemen aan activiteiten die zijn afgestemd op de behoefte van gasten.

De Boei Inloophuizen worden volledig gefaciliteerd door vrijwilligers.